עוגת השמרים הישראלית שכבשה את ארה"ב – ויש לנו את המתכון

עוגת השמרים של אורי שפט, מייסד מאפיית "לחמים", נבחרה לרשימת המאפים הטובים בעולם של הניו יורק טיימס. העוגה, שזכתה לכינוי "העוגה שבנתה את המאפייה", הובילה ל"תחיית הבבקה" בארה"ב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בבקה שמרים שוקולד של מאפיית לחמים
בבקה שמרים שוקולד של מאפיית לחמים | צילום: דניאל לילה
3
גלריה

בכתבה שפורסמה ב־ניו יורק טיימס נכתב כי כשהבבקה הושקה לראשונה בשנת 2013 בסניף הדגל של Breads Bakery (המותג האמריקאי של "לחמים") ליד יוניון סקוור, היא חוללה מהפכה בעולם האפייה המקומי. עד אז, הבבקה הניו יורקית הייתה לרוב נאמנה למתכון המסורתי של יהודי מזרח אירופה - עוגת שמרים רכה ודחוסה, לרוב פרווה וללא חמאה. שפט, לעומת זאת, יצר גרסה חדשנית המבוססת על בצק למינציה (בדומה לקרואסון), טכניקה שהביא עמו ממאפייתו בתל אביב.

בא לנו לתת ביס בתמונה. קראנץ' שמרים שוקולד
בא לנו לתת ביס בתמונה. קראנץ' שמרים שוקולד | צילום: גיל אבירם

בעבר, שפט שיתף בראיון ל־"וואלה!" את המתכון המקורי לעוגה שכבשה את ניו יורק: בבקה שוקולד שמרים קראנצ’ית, נימוחה וריחנית - בדיוק כמו במאפייה.

מצרכים (ל־3 תבניות אינגליש קייק)

עוגת שמרים
עוגת שמרים | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מנפים את הקמח וממיסים את השמרים בחלב בקערת המיקסר. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח. לשים במהירות נמוכה 3–4 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3–4 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ואלסטי. משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים ללילה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל אחד למלבן (25×35 ס"מ) ומורחים מלית שוקולד. מפזרים שוקולד צ’יפס ומגלגלים לרולדה מהצד הרחב.

חוצים את הרולדה לאורכה לשניים, מסובבים את שני החלקים כך שהשוקולד ייראה כלפי מעלה, קולעים לבורג ומניחים בתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל נפח.

מחממים תנור ל־170 מעלות, מברישים בביצה וחלב ואופים 30–35 דקות עד שהעוגות שחומות. מכינים את הסירופ: מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים רום ותמצית וניל, מצננים. יוצקים את הסירופ על העוגות החמות, מצננים ונהנים מהריח ומהמרקם המושלם.

טיפ של שפט

העוגה נשמרת היטב במקפיא – פשוט עטפו היטב, הקפיאו ושלפו כשמתחשק משהו מתוק באמת.

תגיות:
מתכונים
/
עוגה
/
עוגת שמרים ושוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף