פסטה פיצ’י קלאסית
הרוטב הפשוט, עם עגבניות שרי טריות, שום, צ’ילי ועשבי תיבול ארומטיים המבושלים בשמן זית, מתחבר לפסטה הטרייה ויוצר הרמוניה מושלמת של טעמים וטקסטורות. העיטור בגבינת פרמזן או פיקורינו מיושנת ועלי בזיליקום טריים מעלה את המנה לרמה חדשה ומעניק חוויה קולינרית אותנטית ומספקת שכל אחד יכול להכין בבית.
לרוטב:
לעיטור:
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית־גבוהה. מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתרכך אך לא משחים. מוסיפים את עגבניות השרי, הצ’ילי, המלח, הפלפל ועשבי התיבול. מבשלים עוד כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים ומעט מלח עד שהיא מתחילה לצוף. מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד עוד 2–3 דקות.
מגישים עם עלי בזיליקום טריים