הקפה והריכולים עליכם: מתכון לרוזלך בדיוק כמו בבית קפה

גרסה ביתית קלה ומהירה לרוזלך - המאפה המתוק שכבש את הרשת: בצק שמרים רך, נוטלה נמסה ואפייה קצרה לתוצאה מושלמת .אזהרה אחת: קשה לעצור בביס הראשון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
 רוזלך
רוזלך | צילום: שאטרסטוק

הרוזלך - או “השבלולים”, כפי שמכנים אותם לעיתים - נולדו ככל הנראה במטבח האיטלקי. שם הם מוכרים בשם "קסטניולה" (Castagnole) ומוגשים כקינוח חגיגי. עם השנים נדדו גרסאות שונות של המאפה המתוק למטבחים ברחבי העולם, עברו אינספור פרשנויות מקומיות, ולבסוף מצאו גם בישראל בית חם.

לאחרונה, ובעיקר בזכות הרשתות החברתיות, זכה המאפה לרנסנס והפך לטרנד קולינרי של ממש. הקונספט פשוט - וזה בדיוק סוד הקסם: בצק שמרים רך, נמרח בנדיבות בממרח נוטלה, מגולגל ונאפה עד הזהבה מושלמת. אגב, מקור השם “רוזלך” מעניין לא פחות: רבים נוטים לחשוב שמדובר בגרסה נוספת של ה"רוגלך", אך למעשה יש מאחוריו סיפור מקומי ייחודי. השם נולד משילוב יצירתי בין המאפה האהוב לבין שמו של הבר ההיסטורי "רוזה פארקס", שהיה העסק הראשון של מייסדי רשת קפה לנדוור.

אופן ההכנה

תגיות:
רוזלך
/
קפה לנדוור
/
לנדוור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף