"כולנו אוהבים טוסט מהטוסטר," כתבה קארן, "אבל כמעט תמיד צריך למרוח עליו משהו כדי שיהיה נעים לאכול. במחבת, לעומת זאת, מתקבל איזון מושלם - שמן הזית מעניק פריכות עדינה וטעם עשיר, בלי צורך בחמאה בכלל". החימום הישיר של הלחם במחבת עם מעט שמן זית יוצר שכבה זהובה וקרמלית במקום יובש פירורי. בנוסף, הפרוסה נהיית יציבה יותר - כך שקל להניח עליה גבינה, אבוקדו או כל תוספת אחרת מבלי שתתפרק.
"כשמטגנים לחם בשמן זית הוא מקבל גוף," הסבירה קארן. "לא קשה מדי, אבל כן מוצק, כך שהוא שומר על הצורה ויחד עם זאת נשאר רך מבפנים". לדבריה, מעבר לטעם, שמן הזית גם מעניק לטוסט טאץ' יוקרתי - בלי להעמיס קלוריות ובלי מאמץ. מדובר בטריק פשוט שהופך ארוחת בוקר רגילה לחוויה קטנה של נחת.