קיש בשלוף: הפשטידה המפתיעה שתהפוך לכוכבת של הארוחה שלכם

מלית פטריות, גזר ועשבי תיבול מחליפה מלית בשרית בפשטידת אורז, ומספקת פתרון זמין ואטרקטיבי לסועדים צמחונים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פשטידת פטריות
פשטידת פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין

לפעמים אנחנו נערכים לארוחת ערב חגיגית, ולא שמים לב לכך שבין האורחים יש צמחונים. זה בדיוק מה שקרה לי לאחרונה, כשערכתי בביתי ארוחת ערב חגיגית לאורחים מחו"ל. כהרגלי, הרכבתי תפריט מגוון, ובו כמה מנות מעניינות ומיוחדות שאמורות לפנק את הסועדים, והייתי די מרוצה. עד שבבוקר יום האירוח נזכרו לעדכן אותי שאחד האורחים הוא צמחוני.

היות שלא הייתי ערוכה לכך, והזמן היה קצר, בחרתי להכין פשטידה אישית המבוססת על מתכון שמקורו במטבח התוניסאי: במקור, פשטידת אורז ובשר בשם רוז מוחשי. את מלית הבשר בחרתי להחליף במלית עדינה של ירק, פטריות ועשבי תיבול. הכנתי את המנה בתבניות אישיות המוכרות בשם קוקוטים. הייתה למנה הצלחה כה גדולה עד שבחרתי להביא את הגרסה גם אליכם.

2. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לגוון חום־זהבהב. מוסיפים את הפטריות הפרוסות או הקצוצות ומטגנים כ־5 דקות. בוחשים מדי כמה דקות ומוסיפים את קוביות הגזר. מטגנים עוד 2־3 דקות ומסירים מהאש. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. מוסיפים את קוביות הביצים הקשות, הפטרוזיליה, הכוסברה, והנענע ומערבבים. מוסיפים מחצית מכמות התבלינים ומערבבים.

4. שמים את האורז המסונן בקערה רחבה. מוסיפים את מיץ הלימון, הביצים ויתר התבלינים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. משמנים תבניות קוקוטים אישיות (או תבנית שקעים) בשמן, מחממים את התבניות המשומנות. יוצקים מעט מתערובת האורז בכל תבנית אישית ומשטחים קלות.

6. מניחים שכבה מתערובת הפטריות והגזר, ומעליה שוב שכבה מתערובת האורז.

7. מניחים את תבניות הקוקוטים בתבנית אפייה (של תנור) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־30־40 דקות. מגישים חם.

תגיות:
פשטידות
/
פטריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף