עוגת הגבינה בנוסח ניו יורק היא קלאסיקה אמריקאית במיטבה – עשירה, יציבה וקרמית, עם טעם עמוק של גבינת שמנת וניחוח עדין של וניל ולימון. זו עוגה שלא צריך לקשט או להעמיס עליה דבר; היא עומדת בזכות עצמה. עם מרקם חלק ודחוס שמתמוסס בפה, זה אחד הקינוחים הבודדים שאפשר לסמוך עליהם תמיד – פשוטה להכנה, אלגנטית בתוצאה, ונראית כאילו יצאה ממאפייה ניו-יורקית של פעם.
המקור של העוגה נעוץ במטבח היהודי-אשכנזי של ניו יורק בשנות ה־30, אז הפכה לסמל של דיינרים ומעדניות יהודיות כמו Reuben’s ולינדי'ס, שנוסדה בידי המהגר היהודי-גרמני ליאו לינדמן. עד אז השתמשו במתכונים דומים בגבינת קוטג', אך המצאת גבינת השמנת בשנת 1872 והפיכתה לפופולרית בקרב הקהילות היהודיות באמריקה הפכו אותה לבסיס הקבוע של העוגה.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ