לחם הבית |פסקל פרץ-רובין

בניחוח, בחום, בטעמים, באהבה – אין תחליף ללחם ביתי. והפעם, באגט כפרי בוקע מהתנור במטבח שלכם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
באגט מהיר
באגט מהיר | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

בילדותי הייתה קיימת הבחנת לחם אחת ברורה: יש כיכר לחם כהה ("שחור"), וכיכר לחם לבן. הגיוון נשמר בעיקר לקראת שבת עם הופעתן של החלות והלחמניות. המבחר הגדול של הלחמים שאליו אנחנו נחשפים בשנים האחרונות לא היה קיים: סוגים רבים של לחמים, בהרכבים שונים, בצורות שונות ובטעמים ייחודיים. גם לחמים נטולי גלוטן מוצעים היום. ההתפתחות הזאת מבורכת.

הלחם עשוי מבצק בסיסי למדי, אבל הוא יכול להכיל מנעד תוצרים מפתיע. העבודה מתנהלת סביב עיקרון פשוט: מניחים בקערה קמח, מים ושמרים. לישה נמרצת, התפחה, עיצוב – ולתנור. רוצים לשדרג או לשנות? משחקים עם סוגי הקמחים, ואפשר לשפר בעזרת תוספות. מעצבים ביצירתיות, מברישים ומצפים לפני האפייה.

באגט מהיר
באגט מהיר | צילום: פסקל פרץ-רובין

ללחם הביתי אין תחליף. עוד לפני הביס הראשון, הניחוח שלו ממלא את הבית ומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה. החלטתי להציע לכם באגט מהיר הכנה ופשוט כל כך להכנה, וכמובן, טעים מאוד. מספיקות קערה וכף. אין צורך בלישה ובקיפולי בצק. אני ממליצה בחום: פנקו את בני הבית, פעם בחודש לפחות, בבאגט כפרי היישר מהתנור הביתי שלכם.

1. שמים בקערה עמוקה את הקמח. יוצרים גומה במרכזו, ומכניסים פנימה את גרגירי השמרים, המלח, הסוכר והשמן.

2. מוסיפים בהדרגה את המים תוך בחישה בכף עץ, עד לקבלת בצק אחיד ודביק הניתק מעט מדופנות הקערה. מכסים במגבת עבה ומעמידים במקום חמים להתפחה במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח בכמות קמח נדיבה. בוזקים על הבצק קמח ובעזרת קלף עבודה מחלקים את הבצק לשניים או לשלושה. בוזקים עוד קצת קמח ומעצבים לכיכרות מוארכות תוך סיבוב הבצק לשני כיוונים מנוגדים – כמו בורג.

4. מסדרים את הכיכרות המוארכות ברווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, או בתבנית באגטים.

5. מברישים קלות את הכיכרות מקמח מיותר. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 240 מעלות במשך 25 דקות. מוציאים ומצננים.

תגיות:
לחם
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף