בזכות השימוש הנרחב בשמן זית איכותי, מסאחן נחשב התבשיל לסמל של חגיגת עונת הזיתים ולכבוד לבציר השמן. המנה מוכרת ברחבי הארץ ומוגשת באופן מסורתי בכמות גדולה כמאכל משותף למשפחה ולאורחים. לפי פרסום ב־פנאי פלוס, התבשיל צפוי לככב גם על שולחנות האורחים בחתונתם של נועה קירל ודניאל פרץ. כדי למנוע פומו (חרדת החמצה) - הנה מתכון פשוט וטעים למסחאן הקלאסי.
מצרכים עבור 4-6 מנות:
3. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את יתרת שמן הזית (הכוס הנוספת) מתבלים את העופות במלח ופלפל ומטגנים עד השחמה. מתבלים בהל ואגוז מוסקט ומעבירים לצלחת.