הספר "טעים ובריא" הוא בעצם מדריך תזונתי, שנועד לסייע למטופלים עם מחלות מעי דלקתיות, צליאק ואי־סבילות ללקטוז. כל מתכון עבר התאמה מדויקת, תוך הקפדה על הנחיות תזונתיות ורפואיות. רוב המתכונים הם ללא גלוטן, ללא לקטוז, ללא מרכיבים תעשייתיים או שומן טראנס, ובמינימום שומן מן החי. בין המתכונים הספר שוזר גם תכנים עיוניים בשפה ברורה ונגישה, ביניהם הסברים על עקרונות תזונה מותאמת למחלות מעי, טבלה המאפשרת התאמה אישית של מתכונים לפי מצב רפואי, וטכניקות שיסייעו למטופלים ולבני משפחותיהם בהתנהלות ובהתמודדות היומיומית לצד המחלה.
דפי אורז במילוי ירקות
ממלאים את דפי האורז: מרטיבים את דפי האורז במעט מים. פורסים דף על משטח עבודה ומסדרים את תערובת המילוי בפס אנכי במרכז הדף. מגלגלים את הדף לגליל ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
חזה עוף אפוי עם תפוח אדמה וקישואים
חותכים 4 ריבועים של רדיד אלומיניום ו־4 ריבועים של נייר אפייה בגודל 30 ס"מ ומניחים על משטח עבודה. מניחים במרכז כל ריבוע רדיד אלומיניום ריבוע נייר אפייה ועליו פרוסת תפוח אדמה ועליה פרוסת עגבנייה. מפזרים מעל מחופן עלי הבזיליקום.