טעם של בריאות: גם תזונה רפואית יכולה להיות חגיגה קולינרית

לאחרונה נחת על שולחני ספר שמאגד מתכונים ללא גלוטן, ללא לקטוז וללא מרכיבים תעשייתיים או שומן טראנס. לפניכם ארבעה מתכונים מתוכו, בריאים וערבים לחך

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
דפי אורז
דפי אורז | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

הספר "טעים ובריא" הוא בעצם מדריך תזונתי, שנועד לסייע למטופלים עם מחלות מעי דלקתיות, צליאק ואי־סבילות ללקטוז. כל מתכון עבר התאמה מדויקת, תוך הקפדה על הנחיות תזונתיות ורפואיות. רוב המתכונים הם ללא גלוטן, ללא לקטוז, ללא מרכיבים תעשייתיים או שומן טראנס, ובמינימום שומן מן החי. בין המתכונים הספר שוזר גם תכנים עיוניים בשפה ברורה ונגישה, ביניהם הסברים על עקרונות תזונה מותאמת למחלות מעי, טבלה המאפשרת התאמה אישית של מתכונים לפי מצב רפואי, וטכניקות שיסייעו למטופלים ולבני משפחותיהם בהתנהלות ובהתמודדות היומיומית לצד המחלה.

כרירכה ''טעים ובריא''
כרירכה ''טעים ובריא'' | צילום: יח''צ

דפי אורז במילוי ירקות

ממלאים את דפי האורז: מרטיבים את דפי האורז במעט מים. פורסים דף על משטח עבודה ומסדרים את תערובת המילוי בפס אנכי במרכז הדף. מגלגלים את הדף לגליל ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.

חזה עוף אפוי עם תפוח אדמה וקישואים

חותכים 4 ריבועים של רדיד אלומיניום ו־4 ריבועים של נייר אפייה בגודל 30 ס"מ ומניחים על משטח עבודה. מניחים במרכז כל ריבוע רדיד אלומיניום ריבוע נייר אפייה ועליו פרוסת תפוח אדמה ועליה פרוסת עגבנייה. מפזרים מעל מחופן עלי הבזיליקום.

חזה עוף אפוי עם תפו''א וקישואים
חזה עוף אפוי עם תפו''א וקישואים | צילום: יח''צ

עוגיות שוקולד פיצוץ

עוגיות שוקולד פיצוץ
עוגיות שוקולד פיצוץ | צילום: פסקל פרץ-רובין

פילה דג ברוטב יוגורט, חרדל, דבש ותימין

פילה דג
פילה דג | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
תזונה נכונה
/
עומר מילר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף