אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל, כזה המזמין את הסובבים לטעימה מחממת ומנחמת. אני עדיין זוכרת את הניחוחות שקיבלו את פניי בילדותי, כשהגעתי הביתה לאחר יום לימודים ארוך. הגשם התדפק חזק על החלונות, הרוח שרקה בחוץ, ואמי ז"ל, בחיוך גדול ומזמין, כיוונה אותנו אל המטבח, לטעום את המרק שהכינה.
זה היה הרגע הנעים ביותר של היום, כיוון שאמי הכינה מרק אחר מדי יום, והמרק המצוין הזה, מלבד ניחוחו המשכר, הכיל גם "הפתעות" – השם שאנחנו, הילדים, נתנו לכל אותן תוספות שהסתתרו בנוזל הצבעוני. פעם הוא היה ירוק, פעם זהבהב ופעם אדמדם, ושטו בו ירקות, קטניות, או שילובים מעניינים של כופתאות ובצקניות.
היום בחרתי להציע לכם להכין מרק תירס עם נטיפי ביצים. זה מרק מסוג המרקים שיהפכו ללהיטים במטבח שלכם, ואתם תכינו אותו שוב ושוב כי בני הבית יבקשו זאת מכם. יש לו כמה גרסאות הכנה, דבר המאפשר לכם גיוונים שונים (ראו טיפסקל).