תחילת עונת התפוזים: עוגת תפוזים אווירירית ורכה שתעשה לכם את החורף

פרי ההדר בשיאו, ועוגת התפוזים האוורירית והמהירה שנאפית בתנור, שאני מרבה להכין לבני משפחתי כשמתחילה עונת ההדרים - ומפיצה ריח משכר בבית

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת תפוזים
עוגת תפוזים | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

אני מציעה הפעם מתכון להכנת עוגת תפוזים הכי בסיסית: מהירת הכנה, אוורירית וטעימה מאוד. אני מרבה להכינה לבני משפחתי מיד כשמתחילה עונת ההדרים. אמי ז"ל, שנהגה להכינה כמעט בכל שבוע בחורף, שילבה בעוגה שקדים טחונים דק. כך גם אני נוהגת מדי פעם, כשאני מעוניינת לגוון את העוגה. לאחרונה הכנתי אותה מקמח כוסמין, והתוצאה הייתה נהדרת.

עוגת תפוזים
עוגת תפוזים | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת תפוזים אוורירית

2. מקפלים את הקמח אל קצף הביצים בשתיים־שלוש פעמים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית שבחרתם.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165־170 מעלות במשך 50־60 דקות, עד שמתקבל גוון חום־זהב והעוגה קפיצית למגע, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מצננים.

עוגת תפוזים
עוגת תפוזים | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

תמצאו עשרות גרסאות הכנה לעוגת התפוזים. חשוב להבין שההבדלים בין הגרסאות נובעים ממשחק היחסים בין נוזלי התפוז, הביצים, השמן או החמאה והקמח. משחק זה קובע אם העוגה תהיה אוורירית, דחוסה, רטובה, או נמוכה. לגיוון העוגה אפשר להוסיף רסק תפוז שלם, ללא הקליפה, או שקדים קצוצים. אפשר גם להכין סירופ תפוז ולהרטיב בו את העוגה. אפשר לאפות את העוגה בכל תבנית: מוארכת, טבעת, מעוטרת, סיר פלא ועוד.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
תפוזים
/
מתכונים
/
עוגת תפוזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף