אני מציעה הפעם מתכון להכנת עוגת תפוזים הכי בסיסית: מהירת הכנה, אוורירית וטעימה מאוד. אני מרבה להכינה לבני משפחתי מיד כשמתחילה עונת ההדרים. אמי ז"ל, שנהגה להכינה כמעט בכל שבוע בחורף, שילבה בעוגה שקדים טחונים דק. כך גם אני נוהגת מדי פעם, כשאני מעוניינת לגוון את העוגה. לאחרונה הכנתי אותה מקמח כוסמין, והתוצאה הייתה נהדרת.
עוגת תפוזים אוורירית
2. מקפלים את הקמח אל קצף הביצים בשתיים־שלוש פעמים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית שבחרתם.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165־170 מעלות במשך 50־60 דקות, עד שמתקבל גוון חום־זהב והעוגה קפיצית למגע, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מצננים.
טיפסקל
תמצאו עשרות גרסאות הכנה לעוגת התפוזים. חשוב להבין שההבדלים בין הגרסאות נובעים ממשחק היחסים בין נוזלי התפוז, הביצים, השמן או החמאה והקמח. משחק זה קובע אם העוגה תהיה אוורירית, דחוסה, רטובה, או נמוכה. לגיוון העוגה אפשר להוסיף רסק תפוז שלם, ללא הקליפה, או שקדים קצוצים. אפשר גם להכין סירופ תפוז ולהרטיב בו את העוגה. אפשר לאפות את העוגה בכל תבנית: מוארכת, טבעת, מעוטרת, סיר פלא ועוד.