לא פעם שואלים אותי למה אני מתחברת יותר, לבישול או לאפייה. האמת, אין לי תשובה חד-משמעית, היות שאת שניהם אני אוהבת. זה תלוי בעיקר בזמן. סוף השבוע, הזמן שבו ילדיי הבוגרים מגיעים לארוחת השבת, הוא הרגע הנכון עבורי לאפות מאכלים מלוחים ומתוקים ולהפתיע את בני משפחתי במאכלים שאהובים עליהם במיוחד. אני משקיעה זמן ומחשבה בבחירת הבצקים שבהם אשתמש, מכינה את המלית, טורפת ביצים, ומחכה לקסם שתמיד מתרחש בין קיפול, מילוי ושיזוף בתנור.
מצאתי חבילה של עלי פילו שנשכחו במקפיא שלי והחלטתי להכינה. לא מצאתי במקרר תרד, אבל הייתה לי חבילה פתוחה של עלי מנגולד שנותרו מתבשיל אחר, אז החלטתי לנסות להשתמש בהם. התוצאה הייתה טעימה מאוד וזכתה למחמאות מבני הבית. המשכתי עם פטריות פורטובלו, ממולאות בעשבי תיבול ואגוזי מלך ועטופות בפירורי לחם וגבינת פרמזן מגוררת. הן מתחילות בטיגון ומסתיימות כשהן שוחות ברוטב של סילאן וסויה, עם פלפלים, שום, בצל סגול וכרפס.
פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה
פטריות פורטובלו ממולאות
עוגת קרם שוקולד וקציפת לוז
מוסיפים רבע מכמות הקצף אל תוך תערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את הקצף הנותר ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מעבירים את התערובת אל התבנית ומשטחים. בתנור שחומם מראש לחום נמוך־בינוני (170 מעלות) אופים במשך כ־20 דקות. מעלים את החום ל־180 מעלות וממשיכים לאפות 10־15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (פני העוגה נסדקים ויש תחושה שהיא אינה מוכנה עדיין, אך יש להוציא אותה כדי שלא תתייבש).