ערב של שושנים: המאפה שנראה מסובך - אבל הכי קל להכנה

מאפה בצק שמרים בצורת שושנים, שמרוח בממרח פסטו – נוח להכנה ומענג לאכילה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מאפה שמרים בצורת שושנים
מאפה שמרים בצורת שושנים | צילום: פסקל פרץ-רובין

בהכנת בצקי שמרים אפשר להשתמש בשמרים טריים, בקובייה ובגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס אותם לפני העבודה. אפשר גם לשלב משפרי אפייה. בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים. שומרים אותם במקרר או במקפיא, וכך תמיד יש שמרים בבית. 50 גרם שמרים טריים שווים ל־2 כפות גרגירי שמרים יבשים.

טיפסקל

מאפה לחם פסטו

2. מנפים לקערה גדולה ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וחלמונים ומערבבים.

3. מוסיפים לקמח את החמאה המומסת עם החלב, מערבבים בכף עץ ולשים בידיים או במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לפני סיום הלישה מוסיפים מלח.

4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר.

5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30*50.

6. מורחים פסטו על המלבנים ומגלגלים אותם מהצד הקרוב אל המרוחק. מניחים בתבנית משומנת, כשהסגירה כלפי מטה.

7. פורסים את הגלילים בעובי ½1 ס”מ ומסדרים בתבנית מסביב כשהמילוי כלפי מעלה.

8. טורפים חלמון ומים ומברישים את הבצק. מפזרים מעל צנוברים, מכסים במגבת ושמים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד הזהבה.

תגיות:
אוכל
/
מאפים
/
שמרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף