בתקופה זו אני מרבה להכין מטעמים שונים ומגוונים בשילובים שונים של הדרים. התפוזים הנהדרים תופסים מקום של כבוד במטבחי כשכל חלק בהם מנוצל. בקליפה משתמשים לתיבול באפייה ובבישול, בבשר הפרי משתמשים, אחרי ריסוק, לריבות, בעיסת בצק ולמליות שונות. והמיץ משמש באפייה ובבישול.
הפעם אני מציעה שני מתכונים קצרים ומהירי הכנה. האחד, מתכון להכנת מנה עיקרית של עוף ברוטב תפוזים נפלא. האחר, מתכון להכנת ריבה מפלחי תפוז, שתשמור את טעמו הנהדר של הפרי גם בימי האביב והקיץ.
עוף בתפוזים
אופן ההכנה: מניחים את מנות העוף בכלי חסין אש. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים ויוצקים על מנות העוף. מכסים ברדידי אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-35 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה. מדי פעם יוצקים מהרוטב מעל כדי שהעוף לא יתייבש.