לא מן החי: זה המצרך שתוסיפו כדי לקבל מרק אפונה עשיר - וטבעוני

המתכון המנצח של תנובה בגרסה חורפית וקרמית במיוחד - והפעם גם לאלו שנמנעים לאכול חלב ומוצריו: איך תעשירו את התבשיל בעזרת מרכיב אחד טבעוני לחלוטין?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מרק אפונה טבעוני
מרק אפונה טבעוני | צילום: יח"צ תנובה

2. מכסים את האפונה במים עד שיעברו את גובה האפונים. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה ורבע, עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפרק. מדי פעם מערבבים, ומוסיפים מים במידת הצורך.

3. במקביל, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מטגנים למשך שלוש דקות נוספות. מוסיפים את הבצל המטוגן למרק וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. להגשה, מזלפים מעט ממעדן הסויה ומגישים.

תגיות:
מרק
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף