לחסוך בקלוריות: קיש גבינות עם קלתית מחצילים

מי לא אוהב קיש? מנה כל כך טעימה ומשביעה שאפשר להכין בשפע ואריאציות הפעם עם קיצור דרך שהוא גם יותר דיאטתי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קיש גבינות עם קלתית מחצילים
קיש גבינות עם קלתית מחצילים | צילום: ליליה ויינרוט
3
גלריה

מי לא אוהב קיש? מנה כל כך טעימה ומשביעה שאפשר להכין בשפע ואריאציות. אולם, החלק הכי מאתגר (ומשמין) בקיש זה הקלתית, תחתית הבצק שבדרך כלל עשויה מחמאה. לפי הכללים יש צורך בקירור הבצק, ברידודו ובאפייתו בנפרד.

פה, חשבתי לוותר על קלתית הבצק כדי לחסוך בקלוריות ולהימנע מבצק פחמימתי. החצילים הם חלופה נהדרת ובריאה יותר. השימוש בחצילים הוא גם קיצור דרך: רק נאפה פרוסות חצילים בתנור ונרפד איתם תבנית קיש.

מילוי הקיש יכול להיות כל גבינה שיש בבית או שאריות גבינות, אפשר להוסיף גם ירקות אפויים כדוגמת בטטה/פלפל/קישוא.

קיש גבינות עם קלתית מחצילים
קיש גבינות עם קלתית מחצילים | צילום: ליליה ויינרוט
קיש גבינות עם קלתית מחצילים
קיש גבינות עם קלתית מחצילים | צילום: ליליה ויינרוט

למילוי אפשר גם להשתמש בגביע שמנת חמוצה/גבינה בולגרית/גבינת כנען/גבינה לבנה/פרמזן.

תגיות:
מתכונים
/
foody
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף