מי לא אוהב קיש? מנה כל כך טעימה ומשביעה שאפשר להכין בשפע ואריאציות. אולם, החלק הכי מאתגר (ומשמין) בקיש זה הקלתית, תחתית הבצק שבדרך כלל עשויה מחמאה. לפי הכללים יש צורך בקירור הבצק, ברידודו ובאפייתו בנפרד.
פה, חשבתי לוותר על קלתית הבצק כדי לחסוך בקלוריות ולהימנע מבצק פחמימתי. החצילים הם חלופה נהדרת ובריאה יותר. השימוש בחצילים הוא גם קיצור דרך: רק נאפה פרוסות חצילים בתנור ונרפד איתם תבנית קיש.
מילוי הקיש יכול להיות כל גבינה שיש בבית או שאריות גבינות, אפשר להוסיף גם ירקות אפויים כדוגמת בטטה/פלפל/קישוא.
למילוי אפשר גם להשתמש בגביע שמנת חמוצה/גבינה בולגרית/גבינת כנען/גבינה לבנה/פרמזן.