מהיר וטעים: מתכונים בלי היערכות מיוחדת ובלי זמן בישול ארוך

גם בימים אלה, שבהם מבלים המון במטבח, אנחנו מעוניינים לפעמים דווקא במאכלים קלי הכנה, שבכל זאת מספקים את הרצון לבדוק מה מצב התבשיל שמתבשל היום על הכיריים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות פריכות בניחוח תפוז
עוגיות פריכות בניחוח תפוז | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

אבל באותה מידה שאני אוהבת לאפות ולבשל, לפעמים אני מחפשת דווקא מתכונים קלים למאכלים מהירי הכנה. כאלו שאינם דורשים ממני היערכות מיוחדת וארוכה ולא גוזלים ממני זמן, ובכל זאת מספקים לי את הרצון לבדוק מה מצב התבשיל שמתבשל היום על הכיריים או להציץ דרך חלון התנור כדי להבין אם המאפה שריחו התפשט בכל הבית כבר מוכן.

בימים כאלה אני נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים, נוברת במזווה, רואה מה יש ומתחילה בעבודה. לפעמים אני נצמדת למתכון אהוב ומיוחד, לפעמים אני מנסה מתכון חדש שנשלח אליי על ידי קוראים נאמנים שאוהבים לחלוק איתי את סודות המטבח שלהם. הפעם בחרתי לחזור למתכון נפלא, קל ומהיר מהמטבח הספרדי - הבואיקוס. אלו כדורי בצק, מעין לחמניות קטנות שמלאות בגבינה. אפשר לשלב גבינת קשקבל בבצק, ויש המפזרים את הגבינה מעל. הם פשוט נחטפים מהתבנית.

בנוסף, בחרתי להכין שבלול בצק עלים מהמטבח הבלקני, צ'יקור. במקום להסתפק במלית של תרד וגבינה, הוספתי חציל קלוי אשר נתן טעם מעניין ומיוחד. הפעם השתמשתי בעלי פילו שאותם עיצבתי כשני סהרונים חופפים זה לזה, ואז כיווצתי אותם בדומה לעוגות הבקלאווה מהמטבח המזרחי. כך התקבל מאפה פריך ונפלא. בהמשך הכנתי תוספת של שעועית ירוקה שלמה מבושלת. במקרה הזה חייבים להקפיד על זמן הבישול כדי לא לרכך את השעועית יתר על המידה.

לסיום הכנתי עוגיות דקיקות מאוד מבצק פריך עדין עם תוספות ותבלינים. לשתי, רידדתי וקרצתי צורות - ותוך שעה־שעתיים ניצבו על השיש במטבחי צנצנות זכוכית שקופות ובהן עוגיות פריכות ומפנקות.

הקפידו על רידוד דק בלי לפרק את העוגיות ובלי לשמן אותן יתר על המידה.

• ½ כוס אבקת סוכר

שמים את כל החומרים היבשים בקערה רחבה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את השמן והמים ולשים לבצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל חלק בצק לעלה בעובי ½ ס"מ. קורצים מהבצק צורות שונות. אני בחרתי בצורה מסולסלת.

עורכים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או משומנת), מסדרים במרווחים של 2 ס"מ ביניהן. בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות אופים במשך כ־20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר. שומרים בכלי סגור היטב.

מנקים היטב את השעועית הירוקה וקוטמים את הקצוות. מחממים שמן זית בסיר רחב וגדול ומאדים את הבצל והשום עד הזהבה קלה. מוסיפים את השעועית ומערבבים. מכסים ומאדים במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם.

תוספת שעועית ירוקה בנענע ושום
תוספת שעועית ירוקה בנענע ושום | צילום: פסקל פרץ-רובין

• 50 גרם גבינת קשקבל (לא הכרחי)

מניחים בקערה בינונית את כל חומרי הבצק ומערבבים יחד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים או בינוניים לפי בחירתכם, ומעצבים בשתי כפות הידיים כל חלק לכדור אחיד וחלק. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים אחד מהשני.

אם בחרתם לפזר גבינה מגוררת, פזרו מעט מאוד גבינה על כל כדור בצק, ובעזרת שתי אצבעות הדקו אותה קלות לכדור. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך כ־20 דקות, או עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומצננים.

חטיפי גבינה / בואיקוס
חטיפי גבינה / בואיקוס | צילום: פסקל פרץ-רובין

מחממים מים בסיר רחב ומביאים לרתיחה. חולטים במים הרותחים את עלי התרד במשך 4־3 דקות, מוציאים וסוחטים היטב מהמים. מניחים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות. מניחים על משטח עבודה עלה פילו ומרססים אותו בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה שני ושוב מרססים.

מניחים לאורך עלה הבצק בצד הקרוב אליכם את עלי התרד והגבינות ומגלגלים לגלילה ארוכה. אוחזים בגלילה בשתי ידיים משני הצדדים ומכווצים אותה מעט פנימה ליצירת כיווצים.

מרפדים תבנית נמוכה בנייר אפייה ומניחים צמוד לדופן שלה את הגלילה המכווצת. מקמרים את הקצוות ומקפלים, דוחסים מעט מתחת לגלילה כדי לסגור אותה משני הצדדים. בדרך זו מכינים עוד שלוש גלילות ממולאות, שאותן מניחים צמוד לגלילה הראשונה.

בצלוחית טורפים את הביצה והשמן ומברישים את הגלילות בתערובת. מפזרים עליהן מעט גרגירי שומשום או קצח. בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות אופים במשך כ־30 דקות. רצוי להשגיח על המאפה, היות שעוצמות החום בין סוגי התנורים שונות.

גלילות סהר בתרד וגבינות / צ'יקור
גלילות סהר בתרד וגבינות / צ'יקור | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
במטבח עם פסקל
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף