החומרים:
אופן ההכנה:
מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את העגבניות, שיני השום, הבזיליקום והמלח ומטגנים 5־4 דקות על להבה גדולה. מוציאים כ־½ כוס מהעגבניות ושומרים בצד. מכסים את העגבניות שנותרו במחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ־10 דקות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מחממים במחבת את רוטב העגבניות הטחון במשך 3־2 דקות. מוסיפים את הפסטה והתרד ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות הצרובות ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים תלוליות גבינת שמנת, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.