ד"ש מאיטליה: מתכון מושחת ומנצח עם השאריות משבועות 

אם נשארו לכם גבינות טובות ואיכותיות מארוחת החג, המתכון הבא ללזניית חצילים וגבינת עזים הוא פתרון עשיר ומפנק לארוחת צהריים או ערב, שכל המשפחה תאהב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לזניית חצילים וגבינת עזים
לזניית חצילים וגבינת עזים | צילום: בועז לביא

2. מניחים על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 10 דקות וממתינים עד הזהבה קלה.

3. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר על להבה בינונית מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצל וממתינים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כחצי דקה.

4. יוצקים את העגבניות המרוסקות ומוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות נוספות. לאחר מכן מקררים את הרוטב לטמפרטורת החדר.

5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים על תחתית התבנית 4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים בצורה אחידה על תחתית התבנית.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 30־35 דקות.

תגיות:
אוכל
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף