פשטידות הן מאכל זול וקל להכנה, שיכול לשמש מנה עיקרית או מנה אחרונה מתוקה, אפשר לאפות אותה בתנור, בסיר פלא או במחבת, היא ניתנת להקפאה וקל לחמם אותה מחדש – בגריל, בתנור, במחבת או על רדיד אלומיניום. לדעתי הפשטידות הן סוג של קסם – מערבבים ביצים, ירקות ותבלינים, אופים ומקבלים מאכל שכולם אוהבים. הפשטידה האהובה עליי היא זו מהמטבח הטוניסאי ומכונה מעקוד.
פיתחתי במטבח שלי מספר גרסאות בהתאם לזמן העומד לרשותי להכינה. לפעמים אני מכינה אותה על הכיריים או רק מתחילה את הבישול על הכיריים, עד שהפשטידה נקרשת בחלקה, ואז מעבירה אותה לתנור לצורך השחמה. כאשר אני ממהרת, אני פשוט מכניסה אותה מההתחלה ועד הסוף לתנור, כמו שעשיתי הפעם, ולמעשה מקצרת את תהליכי ההכנה.
-להגשה מעניינת וחביבה, מומלץ להשתמש בתבניות אישיות, כמו של מאפינס, לשמן אותן היטב ולצקת לתוכן את עיסת הפשטידה. אפשר גם לעטר את פני הפשטידה בגרגירי שומשום או מעט קצח.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב וטריפה עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (הוספה של מלח פלפל) ומערבבים היטב.
2. משמנים היטב את תבנית האפייה ויוצקים לתוכה את עיסת הפשטידה (גובה הפשטידה ייקבע בהתאם לקוטר התבנית שבה תשתמשו). מיישרים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170־180 מעלות ואופים במשך כ־45־50 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא נקי ומעט לח, ופני הפשטידה שחומים ויפים.