אם יש לחם אוכלים פשטידה: מתכון לפשטידת לחם פיקנטית ומלוחה

לא יודעים מה לעשות עם זנבות ושאריות הלחמים בבית? תמיד תוכלו להשרות, לתבל ולהכניס לתנור לקבלת פשטידה המבוססת על עקרון הפרנץ'־טוסט

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פשטידת לחם
פשטידת לחם | צילום: פסקל פרץ-רובין

לא פעם אנו נותרים עם זנבות ושאריות של חלות וסוגי לחמים שונים. במקרים כאלה אני חותכת הכל, מניחה על תבנית, מכניסה לתנור, מייבשת וקולה את השאריות היטב. אחר כך אני מכינה מהן פירורי לחם על ידי טחינה במעבד מזון ושומרת בצנצנות. לפעמים אני חותכת אותן לקוביות קטנות מאוד, משקה בשמן זית, מפזרת מעל שלל תבלינים אהובים ומכניסה לתנור לייבוש נוסף. אלה הופכים לקרוטונים טעימים שאותם אני נוהגת לשלב בסלטים ובמרקים. כאשר הכמות זניחה ואין לי חשק להכין ארוחת ערב, מיד הפרוסות הופכות לנתח רך – אני טובלת בביצה טרופה ומטגנת בחמאה משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב ושחום, מעבירה לצלחת, בוזקת מעל לפרוסות כף או שתיים של סוכר וכמות נדיבה של קינמון. הטעם מושלם.

1. מניחים את קוביות הלחם או החלה בקערה רחבה. בכלי נפרד שמים את החלב, השמנת לבישול והביצים ומתבלים במלח, פלפל ואריסה, טורפים היטב ויוצקים על קוביות הלחם בקערה, מערבבים ומניחים בצד.

2. מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הבצל הסגול ומטגנים במשך 3־2 דקות עד לקבלת גוון חום־זהבהב. מערבבים בכף עץ ומוסיפים את השום הכתוש ופרוסות הפטריות, מאדים יחד עוד 3־2 דקות ומסירים מהלהבה. מצננים מעט. מעבירים את הבצל המטוגן והפטריות המצוננים מעט אל הקערה עם קוביות הלחם ומערבבים הכל היטב. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הפלפל המיובש והגבינה המגוררת ומערבבים היטב.

3. משמנים היטב את התבנית ביתר שמן הזית, מעבירים את עיסת קוביות הלחם אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 40־30 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים פושר.

תגיות:
לחם
/
פשטידות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף