הריח הנישא באוויר כשאני רק מתחילה לאפות כיסני בצק עושה את העבודה. עוד לפני שאני מספרת לבני משפחתי מה הכנתי, הם כבר מתייצבים במטבח ומציצים בסקרנות מבעד לחלון דלת התנור. בשלב זה, הם בוהים בערגה בכיסנים התופחים לנגד עיניהם בתנור.
השבוע בחרתי להציע לכם להכין כיסני גבינה מהמטבח הבלקני המוכרים בשם בוריקיטס, לבקשת קוראי המדור. למאפה הבוריקיטס יש מבחר גרסאות הכנה – כל משפחה והגרסה המועדפת עליה. עיקר השינוי הוא בסוג הבצק שבו משתמשים, בדגש בעיקר על איכות הבצק. סוג הבצק משפיע כמובן על מרקם הכיסנים, פריכותם ואורך חיי המדף שלהם. אלו מאפים אישיים, ובכל הזדמנות אני מכינה אותם בעזרת סוג בצק שונה.
אך הבצקים האהובים עליי ביותר הם אלו המבוססים על גרסה מלוחה של בצק פריך, ומובדלים בכמות הקמח, סודה לשתייה, יוגורט שמן או חמאה. כל שינוי בשימוש במרכיבים אלה ובכמויות מקנה לבצק מרקם וטעם שונה. ניתן למצוא גם עיצובי כיסנים שונים בצורת סהרונים, שבלולים, פרחים, משולשים קטנים או בתבניות קטנות אישיות ועליהם יצרו דוגמאות.