המתכון המנצח של תנובה: עוגת שיש שוקולד ושקדים

מחפשים קינוח לארוחת החג? תנובה מציגה מתכון לעוגה טעימה במיוחד, הכולל מצרכים כגון שמנת מתוקה "השף הלבן", ביצים, סוכר לבן, תמצית וניל ושקדים טחונים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עוגת שיש שוקולד ושקדים
עוגת שיש שוקולד ושקדים | צילום: יהודה סלומון

מחממים תנור ל־165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן. בקערה בינונית טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, הווניל, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שהבלילה אחידה. יוצקים כ־⅔ מהתערובת לתוך התבנית.

ליתרת התערובת מוסיפים את הקקאו והשוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה. יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

אופים במשך 35־25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

תגיות:
תנובה
/
עוגת שוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף