ממיסים את החמאה במיקרוגל ובעזרת מברשת משמנים בעדינות תבנית מאפינס. את שארית החמאה שופכים על שערות הקדאיף ומערבבים כך שכל השערות יצופו בחמאה.
יוצרים שכבה דקה של שערות קדאיף בתחתית כל שקע מאפין.
מערבבים את הגבינות ומניחים במרכז כל מאפין כף מהמלית. חשוב לשים לב שהמלית נמצאת במרכז ולא מגיעה לצדדים.
מעל למלית מניחים דובדבן, ומכסים בשכבה נוספת של שערות קדאיף. מהדקים בצדדים.
אופים 17־23 דקות או עד שהכנאפה זהוב מכל הצדדים.
מבשלים את הסוכר עם המים עד להמסתו. יוצקים את הסירופ שנוצר מעל הכנאפה.