המתכון המנצח של "תנובה": טארט עגבניות וגבינת פטה

תנובה מציגה מתכון למאפה טעים במיוחד, המורכב ממצרכים כגון חמאה "מעדנות", בצק עלים, גבינת פטה עזים "פיראוס", עגבניות "מגי" קטנות ופלפל שחור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טארט עגבניות וגבינת פטה
טארט עגבניות וגבינת פטה | צילום: יהודה סלומון

החומרים:

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים במקרר, 6־8 שעות מראש. מקמחים משטח עבודה, מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשני חלקים. שמים חלק אחד בצד, על משטח מקומח. חלק שני מרדדים דק על המשטח המקומח עד ליצירת מלבן גדול. מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם פיסת הבצק השנייה, על תבנית נוספת. בעזרת סכין חדה מסמנים "גבול" בבצק: חורצים חריץ לא עמוק במרחק 1־2 ס"מ משולי הבצק.

מושחים כל מלבן בצק בכף שמן זית. שוטפים עגבניות, קוטמים את הפטוטרות ופורסים דק מאוד בעזרת סכין חדה. מסדרים פרוסות דקות של עגבניות בשכבה אחת על כל מלבן, בתוך השטח המסומן ב"גבול".

מפזרים על כל מלבן 75 גרם פירורי גבינת פטה, מזלפים כף שמן זית על כל מלבן ובוזקים מעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 15 דקות או עד להשחמה יפה של שולי הבצק. מוציאים ואופים את התבנית השנייה. מגישים מיד.

תגיות:
מתכונים
/
תנובה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף