המתכון המנצח של "תנובה": לביבות גבינה מתוקות

לכבוד החנוכה תנובה מציגה מתכון ללביבות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי, הכולל מצרכים כגון גבינת "כנען" תנובה, מסקרפונה "COLLECTION", שמנת מתוקה ותמצית וניל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי
לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי | צילום: יהודה סלומון

החומרים:

לקרמל ולעיטור:

בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הלביבות, פרט לקמח, וטורפים היטב עד שהבלילה די חלקה. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע. יוצקים שתי כפות גדושות מהבלילה אל מחבת חמה עם מעט חמאה או שמן ומטגנים מ־2 הצדדים עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר בלילת הלביבות.

הכנת רוטב הקרמל: במחבת רחבה שמים את הסוכר וממיסים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפהפה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים עד להגשה. מניחים את הלביבות על צלחת הגשה, מזלפים רוטב קרמל ומעטרים בקוקוס קלוי. מגישים את הלביבות חמימות או בטמפרטורת החדר.

תגיות:
תנובה
/
לביבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף