המתכון המנצח של תנובה: כנאפה ביתית

קשה למצוא אנשים שלא אוהבים את הקינוח הנהדר מהמטבח הערבי - עכשיו מתברר עד כמה הוא קל וכיף להכנה לבד בבית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כנאפה ביתית
כנאפה ביתית | צילום: נעמה רן

כנאפה ביתית

שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים חמאה ומערבבים כך שכל השערות יצופו.

מחממים מחבת משומנת. כשהיא חמה, מסירים לרגע מהאש ומסדרים בה מחצית מאטריות הקדאיף בשכבה אחידה. עליהן שמים את הגבינה (מפזרים גושי גבינה) ועליה מניחים את יתרת אטריות הקדאיף בפיזור אחיד. מהדקים מעט.

מטגנים על להבה נמוכה־בינונית, במחבת מכוסה, 7־8 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים 5־6 דקות נוספות עד הזהבה.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פיסטוקים קצוצים, יוצקים סירופ ומגישים.

תגיות:
תנובה
/
כנאפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף