ילדיי מבקשים ממני דרך קבע להכין להם עוגה בחושה. היות שההכנה שלה קלה ומהירה, אני כל הזמן מחפשת את הדרכים לשדרגה ולהוסיף לה עניין. לפעמים אני מוסיפה טעמים וניחוחות מיוחדים, לפעמים מכינה על בסיס חלבי ולפעמים פרווה, לפעמים מוסיפה לה פירות מסוכרים או נטיפי שוקולד ולפעמים מכינה אותה בשילוב עיסת קקאו ליצירת עוגת שיש, כלומר עוגה בשני צבעים. כמו כן, לפעמים היא נאפית בסיר פלא ולעתים בסיר עגול, אך לרוב היא נכנסת לתבניות אינגליש קייק.
הפעם החלטתי להכין עוגה בחושה על בסיס אבקת קקאו בלבד. את העיסה הכנסתי לתבנית מעוטרת, ולאחר האפייה קישטתי בזיגוג סוכר ובפרחים. התוצאה: עוגה נימוחה אשר נשמרת במיטבה כמה ימים ולא מפסיקה לקצור שבחים.
1. מכניסים לקערה רחבה את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן והמים או מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, המלח ונטיפי השוקולד ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק חלקה וללא גושים.
3. משמנים את התבנית המעוטרת בתרסיס שמן. מעבירים את עיסת הבצק אל התבנית ומשטחים קלות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים במשך 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומניחים על רשת ברזל.
5. משחררים את הדפנות מהתבנית ומוציאים את העוגה. מניחים על רשת צינון. מכינים את ציפוי הסוכר. בקערית מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים בזילוף אחיד על פני קוטר העוגה. נותנים לו לנזול בין פיתולי ועיטור העוגה. מצננים ומעטרים עם הפרחים הקטנים.