עדי אנגל הוציאה בגיל 28 חלום ישן מהמגירה ופתחה עסק טעים במיוחד

בגיל 28 הבינה עדי אנגל שהגיע הזמן להגשים את עצמה. היא התגרשה, יצאה מהארון והקימה עסק שבו היא יוצרת אוכל ומוכרת אותו כמנות קפואות מוכנות להכנה. התוצאה–משפחות וזוגות שנהנים מארוחות טעימות ופשוטות להכנה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
"פשוט תוציאי את החלומות ותהפכי אותן למציאות". עדי אנגל
"פשוט תוציאי את החלומות ותהפכי אותן למציאות". עדי אנגל | צילום: עדי אנגל

"העסק הוא התשוקה והאהבה הכי גדולה שלי, אוכל" מתארת אנגל בפשטות את מהות העשייה שלה. מאז ומתמיד אהבה להכין, לבשל, לארח ולהאכיל. אל הקונספט של הכנת מנות מחומרים טריים ואיכותיים ומכירתן כשהן קפואות ומוכנות להכנה קלה ופשוטה, הגיעה דווקא כצרכנית. "כלקוחה שרכשה את השירות הזה היה לי ממש כיף ועכשיו אני לוקחת את זה למנות שאני אוהבת".

הלקוח מקבל את ההזמנה שלו קפואה עם הוראות הכנה מדויקות ופשוטות (בחלק מהמנות מצורפים חומרי גלם טריים). על דף מעוצב, נקי וברור, הוא מקבל מידע כמה זמן המנה צריכה לחכות בחוץ לפני ההכנה, באילו כלים עליו להשתמש וכמה זמן ייקח להכין אותה. רוב המנות דורשות הפשרה והכנסה לתנור כשהתוצאה היא אוכל טרי, מחומרים איכותיים וטעם מענג.

"המון פעמים עסקים נופלים בצד הפרקטי. יש רצון גדול לבשל, ליצור, להאכיל, אבל צריך גם למצוא את הזמן לעסוק בזה ושלכל הצדדים תהיה חוויה מצוינת". הפתרון של מנות קפואות נותן מענה פרקטי. הוא מאפשר לאנגל לבשל בזמן שהבנות שלה נמצאות עם אבא שלהן, היא מקפיאה את המנות והלקוחות יכולים גם לקנות כמויות יותר גדולות או לקנות היום ולהכין לעצמם את האוכל בכל יום שיבחרו במהלך השבוע. "המנות יכולות להחזיק מעמד מספר חודשים במקפיא, אבל זה לא קורה, הלקוחות מתקשרים במהירות כדי להזמין עוד פעם".

את העסק אנגל בנתה ועדיין בונה בהדרגה. בהתחלה החברים היו הנסיינים הראשונים וכך היא הבינה מי בעצם קהל היעד שלה. "היו המון ניסיונות כדי לגלות אילו מנות הכי מוצלחות בהקפאה וכך נבנה התפריט לאט, לאט." אתגר שהיא גילתה כבר בתחילת הדרך היה המקום. "המקפיא התמלא במהירות והדבר הראשון שהייתי צריכה להבין זה שאני מכינה מעכשיו ארוחות גדולות ושאני צריכה להכיל את כל זה. ברגע שהבנתי את זה, קניתי מקפיא שוכב והבנתי שעם כל השאר אני אסתדר".

העסק הנוכחי קיים חודשים ספורים אך במהלכם הספיקה אנגל לעשות ניסויים, למצוא את המתכונים המושלמים שגם יהיו פשוטים להכנה, גם יתאימו להקפאה וגם יהיו זמינים במהירות ובקלות. מבחינתה, מה שמושך אותה קדימה זו התשוקה. כשהיא נשאלת מה ההמלצה שלה ליזמיות בתחילת דרכן היא אומרת: "תוציאי את החלומות מהמגירה. בשבילי הם תמיד היו שם ובסוף התחלתי ליצור אוכל ועסק משלי, אז פשוט תוציאי את החלומות ותהפכי אותן למציאות".

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף