כך תכינו קציצות עוף פיקנטיות מדהימות שיגרמו לילדיכם לאהוב תבשילים

מחפשים את הדרך לגרום לילדים לאכול תבשיל בשרי עשיר? מתכון לקציצות עוף ברוטב פיקנטי ואפונה הוא התשובה - ואפשר כמובן להחליף בכל ירק אחר שאהוב על ילדיכם ובני המשפחה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קציצות עוף ברוטב
קציצות עוף ברוטב | צילום: פסקל פרץ-רובין

קציצות עוף ברוטב יכול להיות הדבר שהילדים שלכם הכי ירצו לאכול כשיחזרו מיום לימודים ארוך, או גם פתרון זריז, טעים ובריא לארוחת ערב. אלו לא סתם קציצות עוף - אלא קציצות עוף ברוטב פיקנטי עם תוספת ירוקה ומתקתקה של אפונה.

1. מניחים את כל החומרים לקציצות בקערה רחבה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה וחלקה. נוטלים מעט מהעיסה ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 6־5 ס"מ. מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (2־3 ס"מ - גובה השמן במחבת). מניחים את הקציצות במחבת ומטגנים לקבלת גוון חום זהבהב משני הצדדים. מניחים על גבי מגבות נייר סופג. ניתן להגיש מיד ולצד סלט ירקות וטחינה.

2. לבישול ברוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון או הבהרט והפפריקה, מערבבים ומוסיפים את המים, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים את קציצות העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כשתי דקות ומוסיפים את האפונה. מגישים לצד גרגירי אורז או פירה.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
מתכונים
/
קציצות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף