לפעמים כל מה שצריך הוא מאכל פשוט, קל וטעים. ואחרי שאמרתי את זה, תמצאו שהבחירה שלי מוזרה, היות שבחרתי להציע לכם להכין פיתות. במבט ראשון נדמה שהכנתן מסובכת, אבל לדעתי ממש לא. מספיק לדעת מספר כללים בסיסיים, וההצלחה מובטחת.
למשל, כדאי לדעת שבצק הפיתה הוא קצת יותר לח ורטוב מהבצק המוכר להכנת לחם. רכות זו מאפשרת תפיחה גדולה, היוצרת את הכיס הכל כך אופייני לה. לדעתי, הדרך המוצלחת להכנתן היא בסיר אפייה חשמלי, אשר נמכר בשווקים ב־100 שקל. אפשר להכין אותן בתנור הביתי, על אבן שמוט, אז מתקבלות פיתות רכות ובשרניות.
אחרי שהכנו את הפיתה הביתית, נפנה להכין עבורה תוספות, ממרחים וסלטים, שייכנסו בנוחות לתוכה. אתם מוזמנים להכין כל תוספת אהובה עליכם. בחרתי להציע לכם להכין פרוסות חצילים מפולפלות ברוטב עגבניות פיקנטי וסלט עגבניות, שום ופלפל ירוק חריף - שילוב מנצח שמתחבר יחד לטעם מושלם.
בנוסף, בחרתי במתכון פשוט לפרוסות חציל מטוגנות. לכאורה אין קל ופשוט מזה, הרי כל אחד יודע לטגן פרוסות חציל. אך מתברר שגם לטגן פרוסות חציל צריך לדעת. כי אף אחד אינו מעוניין בפרוסת חציל ספוגה בשמן וסמרטוטית.
אחרי מספר ניסיונות טיגון של פרוסות חצילים בקמח ובלעדיו, בקורנפלור, בביצה ובחלבון טרוף, הגעתי למסקנה שהצלחת הטיגון תלויה בחציל. החציל צריך להיות קל וללא גרעינים. בנוסף, חשוב להקפיד על המלחת פרוסות החציל לפני הטיגון, כדי לנקז מהן את הנוזלים והמרירות. ככל שהן שוהות זמן ממושך יותר לפני הטיגון במלח, כך הן סופגות פחות שמן, והטיגון שלהן אחיד.
ואחרי שהכנתם פיתות ובחרתם את התוספות האהובות עליכם, מלאו את הכיס בכל טוב, תנו נגיסה אחת וחכו לרגע שבו סימפוניה של טעמים תתפרץ לכם בפה.