המתכון המנצח של תנובה: חמין עוף של יונית צוקרמן

לקראת סוף השבוע, תנובה מציגה את המתכון המנצח שלה. בין המוצרים שתצטרכו: שקית לקט קטניות לחמין של סנפרוסט, כרעיים חצויות לשניים, תפוחי אדמה קטנים ושקית קוקי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חמין עוף של יונית צוקרמן
חמין עוף של יונית צוקרמן | צילום: יונית צוקרמן

פורסים את הבצל ומטגנים אותו עם 2 כפות שמן בסיר גדול. אפשר לטגן גם את העוף. כאשר הבצל מקבל שקיפות מוסיפים לקט לחמין של סנפרוסט. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הביצים וחלקי העוף.

בקערה נפרדת גדולה מניחים את כל התבלינים, מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לסיר החמין. אם חסרים מים, אפשר להוסיף, המים צריכים לכסות את תכולת הסיר.

שופכים מלמעלה את הסילאן, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך (100 מעלות) לפחות 14 שעות. מומלץ לפני שהולכים לישון לוודא שיש מספיק נוזלים.

תוספות לשדרוג החמין: קישקע בצל (נמכר בכל סופר). מוציאים מהאריזה ומניחים מעל.

תגיות:
אוכל
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף