כמה מילים לפני
נר ראשון // רושטי סגול במחבת
המצרכים למחבת בקוטר 20-25 ס"מ
נר שני // לביבות ירק
לביבות מלאות ריח של גשם ורעננות. מאד טעימות גם כשהן קרות
המצרכים לכ-15 לביבות
לקחנו את לביבות התרד, הכנסנו לתוכן הרבה בשר - והפכנו אותן למנה עיקרית של ממש. הקציצות טעימות יותר בטמפרטורת החדר, עובדות נפלא עם יוגורט, וממש טעימות בטורטיה עם אבוקדו, מעט חריף והמון ירוקים.
נר רביעי // לביבות זוקיני ופטה
הזוקיני "אוהב" גבינות ועשבי תיבול ויוצר איתם שילוב נהדר שהכי כיף לנשנש. כמו רוב הלביבות, הן טעימות יותר בטמפרטורת חדר.
המצרכים לכ-20 לביבות
מגררים בצל וזוקיני בפומפיה, סוחטים היטב ומשאירים לעוד עשר דקות להגרת נוזלים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מומלץ לתת לתערובת לנוח עוד רבע שעה במקרר. מחממים מחבת משומנת קלות, יוצרים קציצות ומטגנים עד להשחמה.
ברוב המקומות תקבלו קציצות כרישה עם בשר, למרות שגם בלעדיו - הן יוצאות טעימות, אבל עם הבשר הן פשוט יותר גדושות ומשביעות. במתכון הזה השתמשנו בפחות בשר מאשר במתכון של קציצות התרד, כי רצינו לביבות בצליות יותר. לשיקולכם.
עד היום אמא שלי מפנקת אותנו בבסטיל בימי שישי: אותן לביבות שעשויות מפירה וממולאות בשר טחון מתובל. הן מזכירות מאוד את הקרוקטים הספרדיים. ניתן לוותר על הבשר או למלא בפטריות. זה טעים בכל מצב.
המצרכים לכ-15 לביבות קטנות
ההכנה
הבאג'י, או פאקורות בפי רבים, הן לביבות בצל קראנצ'יות נטולות גלוטן וטבעוניות - כך שכולם יכולים לאכול אותן.
ההכנה
נר שמיני // לביבות ריקוטה
חייבים לסיים במשהו מתוק: לביבות טעימות לא פחות מהמלוחות, בעיקר בזכות העננות של הריקוטה.