אף שאני אוהבת לבלות במטבח, לא תמיד יש לי את הזמן לטרוח במשך שעות על הכנת ארוחת ערב משובחת. לכך אני כל כך אוהבת פשטידות: מנה קלילה ומהירת הכנה, שאינה דורשת התעסקות ארוכה במטבח, אך עדיין סוחטת מחמאות. במינימום זמן מקבלים מעין עוגה מלוחה, נפלאה בטעמה ובעניין הטמון בה. מערבבים ביצים, ירקות וגבינות או בשר ותבלינים, אופים ומקבלים מאכל שכולם אוהבים.
הפשטידה מתאימה כמנה ראשונה בהגשה אישית, כתוספת, או כמנה עיקרית – האפשרויות אינסופיות. הפשטידה שלפניכם נרקחה משאריות של קינואה מבושלת, שאליה הוספתי ירקות ועשבי תיבול כגון כרישה ועלי סלק. לאחר ערבוב קצר התקבלה בלילה בעלת מרקם מעניין.
פשטידת קינואה וירקות
טיפסקל
הרעיון הגאוני בהכנת פשטידות הוא שאפשר להכין אותן מכל דבר כמעט – לחם, אטריות, אורז, גבינות, דגים, בשר וירקות. כמו כן, אפשר לנצל שאריות מזון לצורך הכנתן כפי שעשיתי הפעם. לפעמים אפשר לשלב את החומרים עם עלי בצק ו/או בצקים מעניינים.