גם פשטידת עשבי תיבול תניב תוצאה משגעת גם בניחוח שיתפשט מיד ברחבי הבית וגם בטעמה המעודן.
בקערה ערבב יחד קמח, יוגורט, אבקת אפייה, גבינה צפתית וביצים. הוסיפו טבעות בצל ירוק ומעט פטרוזיליה קצוצה. תבלו בשמן זית איכותי, הוסיפו פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס וערבבו היטב עד קבלת תערובת חלקה.
את התערובת נעביר לתבנית משומנת מראש ונכנסי לתנור לכ־40 דקות. בסיום האפייה יש לקרר את הפשטידה ורק אז להגישה. תוכלו לשדרג את המנה ולהוסיף לצידה סלט עלים ירוקים בשילוב עשבי תיבול רעננים.
אם בחרתם בברוקולי טרי, פרקו את התפרחות, והרתיחו אותן בסיר עם מים רותחים, בסיום העבירו אותן מיד לקערה עם קרח כדי לשמר את הצבע הירוק העז.
בקערה נפרדת ערבבו ביצים עם יוגורט ושמן היטב. הוסיפו פנימה גבינה בולגרית מגוררת ואת התפרחות. בקערה נוספת ערבבו רכיבים יבשים: קמח ואבקת אפייה, הוסיפו תבלינים - מלח ופלפל ואחדו את התערובות יחד כל שלא יישארו גושים.
מזגו את הבלילה אל תבנית משומנת, והכניסו לתנור למשך 45 דקות. בסיום האפייה חשוב לתת לפשטידה זמן להתייצב, שכן אם תפרסו אותה מיד היא תתפרק.
למלית נטגן מעט בצל עם קישואים במחבת. נערבב בקערה גדולה רויאל - ביצים ושמנת יחד ונוסיף אליהם גם חלב, גבינה צהובה מגורדת, מעט קמח, מלח ופלפל. נאחד יחד עם תערובת הקישואים. נרדד את הבצק שהכנו, נעביר לתבניות אישיות, נחתוך את השאריות ונמלא בתערובת. אם אתם רוצים ממש לפנק, הוסיפו גבינה צהובה מגורדת והחלו באפייה. בערך כעשרים דקות לאחר מכן כאשר קצוות הבצק מזהיבות, הקיש מוכן.
כעת נתחיל במלאכה! חלטו תרד וברוקולי בסיר עם מים רותחים, העבירו למים קרים במיוחד, סננו וקצצו גס. במחבת נטגן את הבצל עם השום בשמן זית, נוסיף פנימה את הירוקים הקצוצים ונטגן מספר דקות עד שלא יישארו נוזלים כלל
בקערה גדולה נערבב יחד את הגבינות, ונטמיע פנימה ביצה אחת בכל פעם. נוסיף את שאר מצרכי הפשטידה ונערבב היטב.
שפכו את התערובת אל תבנית אפייה והכניסו לתנור בחום גבוה. ערבבו את מרכיבי הציפוי והוסיפו אותם על גבי התערובת הכניסו לתנור לחצי שעה.
ערבבו קמח, עם ביצים, אבקת אפייה, גבינה צהובה מגורדת, קוטג', מלח ופלפל שחור היטב. הוסיפו פנימה את העלים עם הבצל המטוגנים. כעת, פזרו פירורי לחם בתחתית התבנית שלכם ומזגו מעליהם את התערובת. פוררו מעל מעט גבינה בולגרית וצנוברים קלויים ואפו כ־30 דקות עד להשחמת הפשטידה.