זמן קיץ: מנות שמתאימות למזג האוויר שבחוץ, עם תוצאות מפתיעות וצבעוניות

חזה עוף צלוי, דג לברק בתנור, ירקות מתובלים ולחם זיתים. ארבע מנות קלילות שמתאימות לאירוח נעים בסוף שבוע חם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
דג לברק
דג לברק | צילום: פסקל פרץ-רובין
6
גלריה

השבוע בחרתי להמשיך בקו המנות הקלילות שמתאימות למזג האוויר שבחוץ. המתכון הראשון שאני מציעה לכם הוא לנתחי חזה עוף צלויים על מחבת פסים בתוספת תיבול עדין, שמושלמים למי ששומר על הגזרה. באותה הדרך ובהגשה אחרת תמצאו כאן מתכון להכנת דגי לברק שלמים. הם נכנסים לתנור מפולטים, עטופים בעשבי תיבול, שמן זית ושום ומקבלים סוג של קרסט שחום, כאילו הוכנו על מנגל או טאבון.

המתכון השלישי הוא לירקות מתובלים אפויים, כל כך טעימים שאפשר ללקק את האצבעות. הרעיון הוא לחתוך גס את הירקות ולתבל בעדינות. הם מקבלים טעם וניחוח נפלאים הודות לתוספת של קליפת פרי ההדר (תפוז או לימון לבחירתכם). המנה הזו קלה להכנה, והתוצאה מפתיעה וצבעונית. מתברר שלפעמים גם מעט ופשוט יכול להפוך מנה למושלמת.

המתכון הרביעי הוא ללחם זיתים. ההכנה שלו מתבצעת בצורה לא שגרתית. מדובר בבצק שמוכנס לתבנית עגולה וגבוהה ונראה ממש כמו עוגה.

חזה עוף צלוי
חזה עוף צלוי | צילום: פסקל פרץ-רובין
דג לברק
דג לברק | צילום: פסקל פרץ-רובין
ירקות
ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
ירקות
ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
לחם זיתים
לחם זיתים | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
דג לברק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף