יש הרבה מאוד שדרוגים ווריאציות לעוגות הכוללות שוקולד או קקאו, וכל אחת מהן הופכת את התוצר למשהו שונה לחלוטין. הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לגוון את העוגה הביתית הרגילה וליצור משהו שונה שיפתיע את בני הבית.
את המאפה הזה אפשר לשדרג עם סירופ מייפל, עם מיץ תפוזים, קינמון ואפילו פרג. הנה מתכון פשוט לעוגה נימוחה שלא תפסיקו ליישר. מערבבים בקערה קמח, סוכר וניל וסוכר רגיל. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, ביצים וגרידת תפוז. מערבבים היטב את הבלילה ויוצקים 3/4 ממנה לתבנית. את רבע הבלילה הנותרת מערבבים עם קקאו ליצירת בלילה חומה ומוסיפים לתבנית. עתה אפשר לשחק עם שילוב וערבוב הצבעים ולהכניס לתנור ל־40 דקות בחום בינוני.
להכנת הבלילה מערבבים סוכר, ביצים, חמאה, קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, קקאו, סודה לשתייה ומים רותחים. את האגסים השלמים והמקולפים מעמידים בתבנית בגודל שבחרתם. ייתכן שתצטרכו לחתוך מעט את הבסיס שלהם כדי שיעמדו ישר. עליהם יוצקים את הבלילה כך שתכסה מעט את האגסים (יש גם תהליך של תפיחה בתנור) ומכניסים לאפייה של כ־50 דקות בחום בינוני.