וריאציות לעוגת שוקולד ביתית

יש עוגות שתמיד חוזרים אליהן כי הן קלות, כולם אוהבים אותן והן הפכו לברירת המחדל כשאין עוגה לסוף השבוע ולא נערכתם מראש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתכונים לעוגות שוקולד ביתיות
מתכונים לעוגות שוקולד ביתיות | צילום: unsplash

הכתבה נכתבה בשיתוף השף הלבן

יש הרבה מאוד שדרוגים ווריאציות לעוגות הכוללות שוקולד או קקאו, וכל אחת מהן הופכת את התוצר למשהו שונה לחלוטין. הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לגוון את העוגה הביתית הרגילה וליצור משהו שונה שיפתיע את בני הבית.

את המאפה הזה אפשר לשדרג עם סירופ מייפל, עם מיץ תפוזים, קינמון ואפילו פרג. הנה מתכון פשוט לעוגה נימוחה שלא תפסיקו ליישר. מערבבים בקערה קמח, סוכר וניל וסוכר רגיל. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, ביצים וגרידת תפוז. מערבבים היטב את הבלילה ויוצקים 3/4 ממנה לתבנית. את רבע הבלילה הנותרת מערבבים עם קקאו ליצירת בלילה חומה ומוסיפים לתבנית. עתה אפשר לשחק עם שילוב וערבוב הצבעים ולהכניס לתנור ל־40 דקות בחום בינוני.

להכנת הבלילה מערבבים סוכר, ביצים, חמאה, קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, קקאו, סודה לשתייה ומים רותחים. את האגסים השלמים והמקולפים מעמידים בתבנית בגודל שבחרתם. ייתכן שתצטרכו לחתוך מעט את הבסיס שלהם כדי שיעמדו ישר. עליהם יוצקים את הבלילה כך שתכסה מעט את האגסים (יש גם תהליך של תפיחה בתנור) ומכניסים לאפייה של כ־50 דקות בחום בינוני.

הכתבה נכתבה בשיתוף השף הלבן

תגיות:
עוגות
/
עוגת שוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף