המתכון המנצח של תנובה: מאפה דלעת ופטה

תנובה מציגה מתכון למאפה דלעת ופטה, רולדה שבלול, עבורו נצטרך, בין היתר, דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות, יוגורט עזים של תנובה עבור הבצק, וחצי כפית צ'ילי גרוס יבש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מאפה דלעת ופטה
מאפה דלעת ופטה | צילום: אינס ינאי

שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ־2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ־15 דקות. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים למחבת את שמן הזית ומוסיפים את קוביות הדלעת, מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים צ'ילי גרוס ומטגנים כ־6 דקות על להבה בינונית עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש ומצננים. שמים בקערה את קוביות הדלעת ואת יתר מרכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מתקבל עלה בגודל של 30X30 ס"מ לפחות. מפזרים את המילוי על הבצק ומשאירים שוליים של כ־2 ס"מ ללא מילוי. מגלגלים את הבצק עם המילוי לרולדה ואת הרולדה לשבלול. מניחים בתבנית, מברישים בשמן זית ומפזרים זעתר וצ'ילי גרוס. אופים כ־30 דקות עד הזהבה.

תגיות:
תנובה
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף