אגסים שנשארו מיותמים הפכו לקינוחים מרשימים וטעימים | כל המתכונים

אירוח שתכננתי בוטל ברגע האחרון, ונותרתי עם מוצרים שונים, בהם אגסים, שהמראה שלהם לא היה מי יודע מה. החלטתי למצוא להם שימוש ולא להשליכם לפח

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת אגסים
עוגת אגסים | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

לא פעם אנו קונים יותר מוצרי מזון ממה שצריך. אם אלו מוצרים יבשים - זה לא נורא, מאפסנים אותם במזווה ומוצאים את הזמן הנכון לעשות בהם שימוש. אך כשזה קורה עם מוצרי חלב, בשר, פירות או ירקות, אנחנו בבעיה.

זה בדיוק מה שקרה לי השבוע. אירוח שתכננתי בוטל ברגע האחרון, ונותרתי עם מוצרים שונים, בהם אגסים מיותמים שהמראה שלהם לא היה מי יודע מה. החלטתי למצוא להם שימוש ולא להשליכם לפח.

בחרתי להכין עוגה בחושה מהירת הכנה. בדרך כלל הכנת עוגה בחושה דורשת ערבוב החומרים היבשים בקערה אחת, ערבוב נוזלים בקערה שנייה, ואיחודם לבלילה חלקה. כבר לאחר עשר דקות בתנור ניחוח נפלא עוטף את הבית.

הפעם החלטתי להתחכם ולהכין עוגה פשוטה שעושה רושם של עוגה מורכבת, כזו שיודעת לסחוט מחמאות. שילבתי בבלילה של העוגה שקדים וחצאי אגסים אשר “שחו" קודם באמבט יין וקיבלו גוון בורדו מקסים. האגסים נחצו לשניים ונדחסו אל תוך הבצק, כדי ליצור את אפקט הרושם המתבקש. על כל הטוב הזה פיזרתי עוד שקדים מולבנים.

נותרו לי עוד אגסים, והחלטתי לנסות להכין טארט אגסים באותה השיטה להכנת טארט טאטן. התוצאה שהתקבלה הפתיעה אותי מאוד, הן במראה והן בטעם. העוגה לא הספיקה להתקרר על השיש וכבר חוסלה.

נותרו עוד מספר אגסים. הכנתי מהם שלוש מנות קלילות. חלק מהאגסים רוקנתי מהתכולה, מילאתי בהם גבינה כחולה ופרוסות שקדים, פיזרתי מעל סוכר חום ושלחתי לשיזוף בתנור. פשוט מעדן. משאריות בצק העלים שממנו הכנתי את הטארט קרצתי עיגולים ושלחתי אותם לאפייה בתנור. הם שימשו בסיס לפרוסות אגסים עם מייפל ואבקת סוכר. את שאר האגסים שנותרו לי שמתי בסיר קטן עם מים, סוכר ותבלינים. לאחר שהתרככו טבלתי בשוקולד והגשתי. כמה קל, ככה טעים.

עוגת אגסים
עוגת אגסים | צילום: פסקל פרץ-רובין

חותכים שני חצאי אגסים לקוביות קטנות מאוד. מניחים את קוביות האגסים בקערה רחבה ומוסיפים את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן, המיץ או היין, הקינמון, הקמח, השקדים הטחונים ואבקת האפייה. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. במידה שהיא דחוסה מדי, אפשר להוסיף עוד 2־1 כפות מיץ או יין.

משמנים היטב את תחתית התבנית והדפנות. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית ומשטחים. מסדרים את חצאי האגסים על פני הבצק תוך כדי דחיסתם בצורה נוחה בתוך הבצק. מפזרים מסביב את השקדים הפרוסים או השלמים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). אופים במשך כ־45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים. מברישים את העוגה בבלילת הדבש או מסתפקים בבזיקת מעט אבקת סוכר.

טארט אגסים
טארט אגסים | צילום: פסקל פרץ-רובין

מניחים במחבת הברזל את הסוכר החום והחמאה. בוזקים את הקינמון וסוכר הווניל ומניחים על להבה בינונית. בוחשים וממיסים הכל עד להמסה חלקה ושזופה. מסירים מהלהבה. מסדרים את חצאי האגסים במחבת, כך שהצד הקעור כלפי תחתית המחבת. מרדדים את בצק העלים על שולחן מקומח קלות. חותכים חתיכה שתספיק לכיסוי האגסים (שומרים את הבצק שנותר במקרר). מכסים את האגסים ומסדרים את שולי הבצק על המחבת.

מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מצמידים צלחת למחבת והופכים את הטארט על צלחת. נותנים לקרמל הנוזלי לנזול על הבצק.

אגסים ממולאים
אגסים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין

מפזרים על פני חצאי האגסים סוכר חום ומברישים אותם קלות במעט חמאה מומסת. ממלאים את חצאי האגסים המצופים בחמאה בקוביות או בפיסות של גבינה כחולה מכל סוג שאוהבים. מפזרים מעט שקדים פרוסים או גרוסים. בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) מכניסים לשיזוף וריכוך קצר במשך כ־5 דקות. מוצאים ומגישים מיד.

אגסים שלמים ברוטב שוקולד
אגסים שלמים ברוטב שוקולד | צילום: פסקל פרץ-רובין

מוציאים את האגסים ומניחים על צלחת הגשה. שומרים את נוזלי הבישול. מכינים בנפרד רוטב שוקולד. אפשר להוסיף כף או שתיים ממי בישול האגסים לרוטב כדי לקבל את המרקם הרצוי. יוצקים את הרוטב על האגסים או מניחים אותם על צלחת ובה הרוטב. מגישים מיד.

תגיות:
קינוחים
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף