זה הזמן בשנה שבו אנו מכינים תבשילים עם דגנים וקיטניות ומבשלים אותם על להבה נמוכה עד לריכוך ופתיחת הטעמים. הם מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים ופחמימות, ויטמינים מקבוצה B ועוד.
דגנים וקטניות מהווים מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא", הכי טוב לצרוך אותם מלאים. את החיטה אנו פוגשים בעיקר בתבשילי קדירה או במאכלים כבדים כמו חמין. אבל תופתעו לגלות שגרגירי החיטה, בשילוב נכון, הופכים לתוספת מושלמת לכל מנה עיקרית. החיטה יכולה להחליף בקלות את האורז במלית לממולאים, בעוף ממולא ועוד. לפניכם מתכון קל ופשוט אשר נותן כבוד לגרגירים בשלמותם.