שקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות בישראל (וגם בעולם): שילוב מנצח של ביצים רכות שמתבשלות ברוטב עגבניות מתובל, שממש כיף לטבול בו חלה חמה ולנגב בהנאה. מקורה של השקשוקה הוא בצפון אפריקה – באזור לוב וטוניס. עם העלייה היהודית, מהר מאוד תפסה השקשוקה מקום של כבוד והפכה לקלאסיקה ישראלית.
החודש יציינו במסעדות בנדיקט ברחבי הארץ פסטיבל קולינרי שיעשה כבוד לשקשוקה, מלכת הבראנצ'ים, עם מגוון מיוחד של שקשוקות בכל שעות היום (גם ב-take away). תפריט הספיישל יכלול שקשוקות עם פרשנות אישית של השף, למנות אהובות מרחבי העולם: שקשוקה מי אמורה איטלקית, שקשוקה מקסיקנית עם בשר אונטריב, שעועית ופיקו דה גאיו, שקשוקה תאילנדית בתבשיל קארי פיקנטי, שקשוקה הודית - טבעונית, שקשוקה סרדיניה עם כדורי ארנצ'יני ועוד. מוכנים לנסות בבית? לכו על זה: