פשטידות הן סוג של קסם: מערבבים ביצים, ירקות ותבלינים, אופים ומקבלים מאכל שכולם אוהבים. בנוסף, הן יכולות לשמש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית – האפשרויות אינסופיות.
לפשטידות יש אינספור טעמים ומגוון צורות. הרעיון הגאוני בהן הוא שאפשר להכינן מכל דבר כמעט – לחם, אטריות, אורז, גבינות, דגים, בשר וירקות. כמו כן, אפשר לנצל שאריות מזון לצורך הכנתן. אפשר לאפות אותן בתנור, בסיר פלא או במחבת, הן ניתנות להקפאה וקל לחמם אותן מחדש – בגריל, בתנור, במחבת או על רדיד אלומיניום.
בשנים האחרונות אני נוהגת להכין פשטידות בתבניות אישיות, מה שהופך אותן ליפות יותר ומעניינות, ובעיקר מאפשר לנו לשמור על הכמות שאנו אוכלים. היות שעוד מעט חוגגים את חג החנוכה, בחרתי להציע לכם מתכון להכנת פשטידת תפוחי אדמה. את תפוחי האדמה מכינים כמו בעת הכנת לביבות, אך הפעם מערבבים הכל ואופים בתנור שחומם מראש. כך גם חוסכים את הקלוריות של הטיגון.
פשטידות תפוחי אדמה אישיות
טיפסקל
50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגירי שמרים יבשים. אפשר להשתמש בשמרים טריים בקובייה או בגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל ו/או להתסיס אותם קודם לעבודה. לשמרים היבשים יש חיים ארוכים. שומרים אותם במקרר או במקפיא, וכך תמיד יש שמרים בבית.