אני מאוד אוהבת ירקות ממולאים ומשתדלת לשלבם כמעט בכל ארוחה. פעם יהיו אלה עלי גפן ממולאים, ופעם עלי כרוב או פלפלים בשלל צבעים. גם המלית פושטת ולובשת צורה וטעם עם אורז, בשר, עשבי תיבול, וסוגי דגנים וקטניות. מבחר המליות וסוגי הירק מאפשר מנעד רחב ומגוון של צבע, מרקם וטעמים.
הפעם בחרתי למלא חצאי דלוריות במלית שהיא תערובת בורגול ועדשים. ניתן לגוון את המלית באורז עם צנוברים, קינואה, כוסמת ועוד. אפשר להעשיר את המלית בגרגירי רימון, חמוציות, צימוקים ופירות מיובשים. כמובן שאפשר גם למלא את הדלורית במלית בשר או עוף טחון לפי טעמכם.