לבקשת הקהל: פסקל עם מתכון טעים וקל לעוגיות מעמול ביתיות

בעקבות בקשות רבות שהגיעו אל שולחני בחרתי השבוע להציע לכם להכין עוגיות מעמול, שממולאות בתמרים או אגוזים ותמיד גונבות את ההצגה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות מעמול
עוגיות מעמול | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

בעקבות בקשות רבות שהגיעו אל שולחני בחרתי השבוע להציע לכם להכין עוגיות מעמול. עוגיות אלו אופייניות לעדות המזרח, וניתן למצוא אותן במטבח המצרי, החלבי, הכורדי, העיראקי, הטורקי והערבי.

אלו עוגיות ממולאות בתערובת עשירה של אגוזים או תמרים, לרוב עם פיסטוקים או צנוברים, פריכות ומצופות באבקת סוכר, בעלות עיטור המתקבל משימוש במלקחיים קטנים ומשוננים.

מעצבים את עוגיות המעמול בהתאם לסוג המלית. עיצוב צורתו של מעמול במלית אגוזים יהיה שונה מזה שנעשה על בסיס תמרים. כך גם מבדילים בין השניים.

מעמול
מעמול | צילום: פסקל פרץ-רובין

מעמול, עוגיות ממולאות תמרים

עוגיות מעמול
עוגיות מעמול | צילום: פסקל פרץ-רובין

אפשר להעשיר את המלית במעט אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים, צנוברים, פיסטוקים, קליפת תפוז מגוררת או קינמון, שאותם משלבים בממרח התמרים שאוסף את כל הטוב הזה אליו.

מעמול
מעמול | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
עוגיות
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף