המתכון המנצח של תנובה: דונאטס ללא גלוטן בציפוי קרם שוקולד מפנק

לרגל יום העצמאות, להלן מתכון מנצח לקינוח קל להכנה, ללאחרי הבשר על האש והמנגל. דונאטס ללא גלוטן בציפוי קרם שוקולד מפנק, אותו נקשט בסוכריות ודברים נוספים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונאטס ללא גלוטן בציפוי קרם שוקולד מפנק
דונאטס ללא גלוטן בציפוי קרם שוקולד מפנק | צילום: אפיק גבאי

בקערה מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והווניל. מוסיפים את הביצים, מיץ הלימון והלבן ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח התופח ללא הגלוטן ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות קמח.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים כ־10 דקות על השיש. לאחר ההתפחה לשים מעט את הבצק ידנית על משטח מקומח. מרדדים על משטח מקומח עלה בעובי של 2 ס"מ. קורצים בעזרת חותכן ייעודי או בעזרת חותכנים בגודל גדול וקטן לצורת דונאטס. את הדונאטס מומלץ להניח על ניירות אפייה קטנים בצורת ריבוע.

מחממים שמן עמוק ל־160 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד לצבע זהוב. מקציפים יחד שמנת להקצפה קרה עם פודינג שוקולד וכוס חלב. מזלפים סביב הדונאטס. מקשטים בסוכריות וקישוטים.

תגיות:
מתכונים
/
תנובה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף