עוגות דבש קלאסיות, טארטים אלגנטיים וחלות חג מרשימות – רגע לפני השנה החדשה יצאנו לטעום את הקולקציות החגיגיות של חמש מהקונדיטוריות והרשתות הגדולות בישראל. טעמנו, השווינו וחזרנו עם המלצות וגם עם טווחי מחירים.
״רולדין״:
ברולדין פתחנו שולחן של ממש: עוגת דבש ריקוטה אגסים (54 ₪) – עשירה, עם קרמבל שקדים שמוסיף קראנץ’ ורעננות מהאגסים; עוגת דבש מרנג תפוחים (54 ₪) – שילוב מעניין של תפוחים חמצמצים, אגוזים ומרנג קרמל אוורירי; קראק פאי (129 ₪) – קרמליות עוצמתית, מתוקה מאוד, כזו שמתאימה לאוהבי קינוחים כבדים; חלת חג (26 ₪) – קלועה ביד, יפהפייה, עם דבש וצימוקים – חגיגה בפני עצמה.
אבל מעל כולם בלטה עקיצת הדבורה (149 ₪) – עוגה רכה ואוורירית, עם קרם וניל עשיר וציפוי שקדים פריך. חגיגית ומנחמת, והיא זו שהכי אהבנו מכל הקולקציה – גם הכי חגיגית, גם הכי מושכת ובעיקר הכי טעימה.
״מיקי שמו״:
בקונדיטוריית שמו פגשנו קולקציה רחבה במיוחד, אבל התמקדנו בכמה מהכוכבים: ג’פונז (150–200 ₪) – עוגת שכבות מרשימה בריבת חלב, שוקולד וקרמל. כבדה ומרשימה, לאוהבי קינוחים עשירים; עוגיות פלורנטין מרובעות (49 ₪) – תחתית של בצק פריך, על בסיס חמאה, קרם הדרים ושקדים מקורמלים בדבש; פאי תפוחים וניל (75 ₪) – בצק חמאה פריך, קרם פטיסייר עדין ותפוחים רכים שהוסיפו איזון נהדר;
אבל מעל כולן בלטה עוגת הדבש הקלאסית (49 ₪) – אחת מעוגות הדבש הטעימות ביותר שאכלנו. היא מצליחה לשמור על רטיבות ועסיסיות, עם מתיקות מאוזנת ותיבול עדין, ומוכיחה שלפעמים הפשטות היא זו שעושה את החג.
"בוטיק סנטרל"
בבוטיק סנטרל בחרו השנה לעבוד עם דבש גולמי Unfiltered מהמכוורות בעוטף, והטעמים מרגישים אותנטיים ועשירים: טארט טאטן תפוחים בדבש (188 ₪) – תפוחים מקורמלים עם טעם קרמלי עמוק ובצק פריך; פאי ברולה ותפוחים מקורמלים (188 ₪) – שילוב מפתיע בין קרם ברולה מתוק לרעננות התפוחים, קינוח אלגנטי ומיוחד; עוגת דבש קלאסית (42–53 ₪).
אבל ההיילייט היה פאי התפוחים (188 ₪) – קינוח מרשים בנראות ובעיקר בטעם, עם עומק דבשי שקשה להפסיק ממנו.
״מימי״
במימי טעמנו את עוגת הדבש הקלאסית (48 ₪) – נימוחה, מתובלת וביתית. היא אולי פחות נוצצת מטארטים כמו מוס הדרים או טארט דבש וקלבדוס, אבל היא עשתה לנו בדיוק את מה שעוגת דבש צריכה לעשות: להיות חגיגית, פשוטה ומנחמת.
״ביגה״
בביגה חיכתה לנו הפתעה: עוגת תפוח דבש והל – ללא גלוטן (48 ₪). היא רכה, אוורירית ומלאה טעמים, עם נגיעה עדינה של הל שמאזנת את מתיקות הדבש. עוגה שמדברת גם לצליאקים וגם לכל מי שמחפש טוויסט מיוחד בעוגת החג שלו.
זיכרו - שנה מתוקה היא עניין של בחירה – הקלאסית של שמו, האלגנטית של מימי, הפאי המרשים של בוטיק סנטרל או עקיצת הדבורה הבלתי מנוצחת של רולדין. ומהביסים שלנו אפשר לומר בביטחון: השנה החדשה מתחילה מתוקה במיוחד.