כבר בכניסה למקום, השלט הענקי שמכריז "פלאפל רק ב-10 שקלים" תופס את העין, וקשה שלא להתרשם מהאווירה התוססת. המטבח פועל במלוא הקצב, כדורי הפלאפל נטחנים ומטוגנים ללא הפסקה, והתור – ובכן, הוא תמיד זורם. זה לא סתם דוכן פלאפל, זה מוסד קולינרי שחי ונושם את רוח העיר.
שאלנו את יעקב מי הקהל שמגיע לצ'אנטרו. "רוב הלקוחות הם תושבים מהערים הסמוכות, הרבה משפחות דתיות ומרובות ילדים", הוא מספר. "אבל בזכות הרשתות החברתיות מגיעים גם אנשים מרחוק, כאלה ששמעו עלינו ורוצים לטעום את הפלאפל הכי משתלם במרכז".
ואיך אפשר שלא לשאול את השאלה המתבקשת: איך, לעזאזל, מצליחים לשמור על מחיר של 10 שקלים למנת פלאפל בעידן שבו הכל מתייקר? יעקב לקח אותנו לסיור קצר במחסן העמוס בסחורה, והשיב בשאלה: "נראה לך שאני צריך להעלות מחירים? ברוך השם, עבודה יש בשפע ופרנסה לא חסר. אתה רואה את הכמות הזו? ככה זה כבר מעל 55 שנה, מאז שהמקום קם".
הוא הוסיף בגאווה: "כשהמקום נפתח, מנת פלאפל עלתה 5 שקלים. היום היא 10 שקלים – וזהו. וחיילים? הם בכלל לא משלמים אצלנו כבר 15 שנה". הוא הצביע על שלט צנוע שתלוי במקום, ועליו הכיתוב "חיילים אוכלים בחינם!".
פלאפל צ'אנטרו הוא לא רק עניין של מחיר משתלם, אלא גם סיפור של מסורת, ערכים, ונדיבות. אם אתם מחפשים פלאפל טעים, אותנטי, כזה שמגיע עם חיוך ותחושה של בית – תעשו לעצמכם טובה וקפצו לחולון. רק תבואו רעבים.