בעיר יש מסעדה מקסיקנית שפועלת כבר 13 שנים - ואיכשהו אני הגעתי אליה רק החודש. זה קרה בדיוק בגלל דבר אחד - היא נבלעת בין שתי מסעדות טובות אחרות שהשם שלהן מוכר יותר בקרב העפולאים וחבריהם - "מקלות וניל" הקלאסית ו"נשנש" שפועלת 24 שעות ביממה. באותו בניין ברחוב יהושע חנקין נמצאת גם מסעדת "מוטה בר" המגישה טורטיות מלאות בכל טוב, ובתור אחת שמתגעגעת מאוד להיצע הטוב של חיפה בתחום - באתי בשמחה לנסות ולשים סוף לשמועות.
המקום לא ממש גדול מבחינה פיזית, ואולי בגלל זה קל לפספס אותו - אבל גם בחמישי בערב אפשר למצוא מקום ישיבה על הבר או בשולחנות בחוץ ובפנים. המטבח ברובו פתוח מול היושבים, מה שאומר שאתם יכולים ליהנות מצפייה בעובדים מכינים את הבשר והתוספות לפי הזמנה, מגלגלים את הרול ומוסיפים לכם את כל הרטבים עד להגשה.
מסביב נמצאים קישוטים מקסיקניים מכל הסוגים - גיטרות, כובעי סומבררו ואפילו בקבוקי בירה קורונה מעוצבים. כדי שלא תשכחו חלילה איפה אתם נמצאים, שלט רחוב ענקי שכתוב עליו "אני אוהב את עפולה" באנגלית מעטר את הקיר האחורי של המסעדה. הצוות חם ממש כמו האוכל שהם מבשלים עבור הלקוחות, והחוויה הייתה טובה מאוד מכל הבחינות.
ועכשיו האוכל: "הגלגולים של מוטה" כוללים את כל התוספות העיקריות שכולנו אוהבים - אנטריקוט, חזה עוף, קבב, צ'וריסוס וגם פטריות לחברים הצמחונים. כל הרולים ממולאים גם בגווקאמולי, חסה, עגבנייה (עם אופציה לפיקנטי) ומלפפון חמוץ, ויש עוד תוספות בתשלום לחובבים. לצד אלו יש צ'יפס חם שמכינים גם לפי הזמנה, ומנות ראשונות נוספות שיסגרו את הפינה כמו סלט אישי, אדממה, טבעות בצל, כנפיים בצ'ילי או נאצ'וס. בכל רול גם מקבלים רוטב לבחירה שעושה את העבודה, ולשולחן תקבלו גם סלסלת רטבים נוספים לפיזור כאוות נפשכם.
הרול עצמו אולי לא נראה גדול במיוחד לפני שנותנים את הביס הראשון, אבל הוא ממלא מאוד - ובאתי רעבה. המחיר של רול אחר סביר ביותר: רול עם בשר עלה לנו 38 ש"ח, והרול עם פטריות 33 ש"ח. עם זאת, לאנשים שיש להם תיאבון גדול במיוחד יכול להיות שזה לא יספיק - ובשביל זה יש אופציה של רול כפול בתפריט, שכנראה תרגישו קצת יותר בכיס.
בקיצור, אין ספק שבעפולה יש את הפלאפל הכי טעים בארץ. אבל אם חשקה נפשכם במנה מקסיקנית טובה שתסגור לכם את הפינה בצהריים או בערב - תנו קפיצה למוטה בר לטורטייה חמה וטעימה עם כל התוספות האהובות.