בית הקפה הגלילי "קפה יודפת", הנמצא בלב נוף מרהיב הצופה אל הרי הגליל, מציין השנה עשור לפעילותו. המקום, שנחשב זה שנים לאחד מבתי הקפה האהובים והטעימים באזור, חוגג עשר שנות עשייה קולינרית וקהילתית.
לא קל לעסק בתחום המזון להגיע לעשור של פעילות רצופה, ובמיוחד לא בצפון הארץ – אזור שנפגע בשנים האחרונות גם ממשברים ביטחוניים וכלכליים. במהלך המלחמה האחרונה נאלץ בית הקפה לעצור כמעט לגמרי את פעילותו, אך הצליח לשרוד ולשוב לפעילות מלאה. בעלי המקום מספרים כי הם מקווים שהעשור הבא יהיה שקט ופורח יותר, עבורם ועבור האזור כולו.
לכבוד חגיגות יום ההולדת העשירי, הושק במקום תפריט חדש ורענן, המשלב בין מנות ותיקות שמלוות את בית הקפה מיום הקמתו לבין יצירות חדשות בהשראת המטבח המקומי. לצד המנות הקלאסיות שהפכו לשם דבר – כמו קרפ כוסמין במילוי מנגולד, בצל מקורמל ומוצרלה, או קציצות מנגולד-כרישה עם גבינת פטה – נוספו למבחר גם מנות חדשות, בהן קובה סלק במילוי אגוזי מלך, פקאן ולוז קלויים עם בצל מטוגן.
במקום מציינים כי החידוש בתפריט נועד לשמור על החיבור שבין המטבח הגלילי העונתי לבין חומרי גלם איכותיים, תוך הקפדה על טעמים מוכרים ואהובים. בית הקפה ממשיך לשמש מוקד עלייה לרגל לא רק לחובבי אוכל, אלא גם למטיילים שמגיעים ליהנות מהנוף, מהשקט ומהאווירה הייחודית של יודפת.