החורף עוד בקושי התחיל, אבל אין כמו מרק כתום ופרק של בנות גילמור כדי להכניס אותנו לאווירה. מתכון פשוט, מנחם ומפוצץ ערכים טובים - כזה שיחזיר לכם חום בגוף וחיוך לפנים. אחרי הגשם הראשון מריחים סוף סוף את תחילת החורף, וזה כמובן בתנאי שעוד לא הספקתם לחטוף שפעת ואפכם לא סתום. גם אם כן, זה דווקא הזמן המושלם להתחזק עם מרק כתום קטיפתי, שמלטף את החיך ועשיר בוויטמינים.
וכשאני חושבת על חורף, יש ירק אחד שמייד עולה לי לראש - דלעת. היא מפוצצת באבץ, ברזל, חומצות שומן בלתי רווי והיא המרכיב המרכזי והמנצח במרק שאנחנו הולכים להכין. מרק פשוט, שגם ילדים אוהבים והולך נהדר לצד טוסטונים חמים. אז בואו איתי למלא את הבית בריח חמים של חורף.
2 קוביות חמאה חלבית או 2 כפות חמאת אגוזי לוז (לא חובה)
4 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני חתוך גס
חתיכה יפה וגדולה של דלעת כ-350 גרם חתוכה גס ללא הקליפה
1 שורש פטרוזיליה קצוץ (לא חובה)
1 בטטה חתוכה גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
½ כוס עדשים כתומות (לא חובה)
1 כפית שטוחה מלח שולחן
¼ כפית פלפל שחור טחון
2 כפות כורכום
½ כפית חוואיג' (לא חובה)
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית קינמון
¼ לימון (לא חובה)
כ- 6 כוסות מים
⅕ מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס לקישוט בהגשה
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות וכך שהמים לא יעברו מרחק של שליש אצבע מספת הסיר כדי למנוע גלישה במהלך הבישול.
פותחים את המכסה ונותנים לריח של המרק למלא את כל הבית ולבשר לבני המשפחה שבקרוב הולכים לשבת לאכול.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרק חלק וקטיפתי.
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למליחות והחרפרפות שאוהבים.
מגישים עם זילוף שמנת או קרם קוקוס בליווי טוסטונים בצד.
קלוריות: כ-250 קלוריות ל-5 טוסטונים
1 בגט חתוך לפרוסות
4 שיני שום כתושות או ½ כפית אבקת שום או תבלין לחם שום
50 גרם פרמז'ן מגורד או תחליף
50 גרם מוצרלה מגורדת או תחליף (לא חובה)
חופן פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה)
חופן בזיליקום קצוץ דק (לא חובה)
קורט מלח גס או מלח שולחן
2-3 כפות שמן זית
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את פרוסות הבגט על תבנית עם נייר אפייה.
מערבבים את כל שאר המרכיבים: שום, פרמז'ן, פטרוזיליה, בזיליקום מלח ושמן זית.
מורחים על כל פרוסת בגט משני הצדדים בנדיבות את התערובת.